torsdag 8 oktober 2009

förändringens vind

När förändringens vind blåser i ens liv gäller det att ta tjangsen. ofta är förändringar påtvingade på ett eller annat sätt men när vinden väl blåser gäller det att ta till vara på tillfället.. Blogga är ett exempel på de, sen i vintras har tanken på att börja bloggga växt sej starkare. Det finns nått vist med att snacka på det här sättet, man kan säga vad man tycker eller bara bluddra runt, skälla till höger och vänster om allt o inget... ja kort sagt man kan säga vad man vill .. en annan tanke som legat där och väntat på rätt tillfälle att få blomma är att börja fota .. bilder är kul , .. vem har inte setat och tittat i gamla album o med ett leende på läpparna dragit sej till minnes alla tokerier man hittat på..

bilder är oxå ett sätt att tala.. en bild säger mer än tusen ord är kanske en klyscha, men vist ligger det nått i de...En bra bild på sej själv kan göra en glad .. tror alla tycker det . Men så var det de där med kamera ,,

ska man fota måste man ha kamera, så långt är alla överens, sen vilken man ska ha det är en annan femma ..

Förr var det lätt ,, Man gick ner till foto handlaren och sa , "En bra kammera tack ", var på expediten genast plock fram en för det mesta svart , efter en del bladder om bländare, slutar tid o annat jox man inte förstod så kom man då fram till priset, var på man svara "inte så bra kamera" . nåja efter en stunds flucktande bland det som stod tilbuds hitta man tillslut en som passa , o gick förnöjd därifrån ..

Fota va enkelt , man bara tröck på knappen.. Man fota faster som inte ville bli fotad och därför gömde sej bakom den som stod närmast , Man fota morbror som jämt va full och inte fatta att han va med på bild,, Men mest fota man polar , polare på fest polare som bada, polare som utslagna sov ruset av sej .ja ni vet .. allt man gjorde fota man ...
När man sen fotat slut på filmen skicka man i väg den på framkallning. efter en vecka stod man där med ett kuvert med bilder. Första sållningen gick fort , alla foton som var svarta eller där motivet bara va ett öga eller fot gick direkt i papperskorgen. Sen till dom mer obestämbara , ja dom där med bara var halva kroppen eller nån i sista stund slängt fram handen, i bland hade nån vänligt sinnad polare i ett obevakat ögon blick snott åt sej kameran och fotat sina ädlare kroppsdelar .. dom gick oxå i papperskorgen, .. ja allt var så lätt inga konstigeheter , lika för alla .. En sorts fotots jämlikhet , inför fotograferandets konst är vi alla lika.. OJOJ hahah

Så var det då det här med ny kamera .. inte lika enkelt som förr visa det sej.. efter som jag nu mer är en vuxen och förståndig man , eller i alla fall visar sånna tecken emellanåt så har jag såklart redan bestämt en prisklas visserligen allt för dyr men ändå,, bara att ge sej ut på nätet.. elgiganten verka bra , rubriken AMATÖR Kamrer verka lämplig och igenkänningens lampa lyser ..


Amatör är väl en sån som inte vet ett skvatt om kameror .... håller ni med ,, anntar de.. men vilken AMATÖR vet vad EF-S 18-55 IS och Batterigrepp BG-E är ...ja inte fan gör jag de , pixel går väl bra, det vet jag nästan vad det är, men alla annan gallimatias man får sej serverat som autofocus och bildstabilisator . filter hit o jox dit .. Är väl snarare rena grekiskan ..

Lite stukad blir jag till sist tvungen att inse att utan en god väns "mycket" goda råd är det ingen större mening att köpa en på direkten ,,.
Ja så i morgon gott folk går jakten vidare, målet finns i sikte bara trycka av ,, bara ett uns av tålamod så står jag där med en kamera runt hallsen, stolt poserande för var o en som vill se på ..
Men fram tills dess .. Natti natti sussa sött och glöm inte vad drömmar är gjord av ..
stefan

1 kommentar:

  1. Klok vän du ha..den vänner verkar oxå begripit att Mr Jonsson är lite väl impulsiv ibland

    SvaraRadera